(Magellan Sisken og dens underarter, af Martin Hagemann)

Vi kan her vise billeder og tekst udarbejdet af Martin Hagemann, Tyskland af alle underarterne af Magellan Sisken. Vi må imidlertid bede de besøgende have forståelse for kvaliteten af disse billeder. Billederne er for en stor dels vedkommende meget gamle papir-billeder som nu er digitaliseret, og indsat på denne side. Alle billederne og tekster er omfattet af ophavsret, og må derfor ikke kopieres.

 

Martin Hagemann: Kendskab til Magellansisken fra Rio Paraná, og dens underarter fra Sydamerika fik jeg ved at holde og opdrætte fuglene i 50erne, da jeg tilbragte mine unge år i Brasilien

 
 
Carduelis Magellanica Alleni
Carduelis Magellanica Boliviana
Carduelis Magellanica Capitalis
Carduelis Magellanica Icterica
Carduelis Magellanica Longirostris
Carduelis Magellanica Magellanica
Carduelis Magellanica Paula
Carduelis Magellanica Peruviana
Carduelis Magellanica Santeacrusis
Carduelis Magellanica Tucumana
Carduelis Magellanica Urubambensis
   
Carduelis Olivacea
(Hører ikke under Magellanarterne, men er her beskrevet af martin Hagemann).

Link

Tavle med Magellan sisken underarterne -
Malet af Fr. Stefanie Rick.
Bestemmelse af underarterne af Magellansisken.
Af Martin Hagemann, Tyskland


Ved i en periode på over 45 år at have holdt og opdrættet Magellansisken og dens underarter, har jeg imidlertid tilegnet mig kendskab til at kunne skelne underarterne fra hinanden. Der findes arter som ser ens ud og er næsten identiske, man kan efter længere tids kendskab adskille arterne og underarterne ved hjælp af størrelsen, vingebånd og fjer. Jeg har i mange år købt fugle fra bestemte områder, således at jeg kan skelne Magellansisken underarterne fra hinanden, og har i årevis taget billeder af Magellansisken og samlet dem, så jeg med tiden er blevet i stand til at skelne næsten alle fjertegninger.
Der findes lyse og mørke fugle som er almindeligt kendt (A og B). De små fjer varierer i gul, grøn, grå og brun. Hertil kommer endvidere de såkaldte overgangsformer, idet Magellansisknen i bestemte områder kommer i kontakt med andre underarter og der finder derfor parringer sted indbyrdes mellem arterne.
Jeg har haft Magellansiskner i min bestand, vildfangede fugle, hvor vingebåndene på den ene side f.eks. var Magellanicus Santa Crussis og den anden side var en anden underart, og de mindre fjer kunne man ikke bestemme om de hørte til den ene eller anden underart.

Martin Hagemann

Dansk oversættelse: Poul Erik R. Nielsen

Home - Til startside