Billeder og grafik er med tilladelse bragt fra bogen "Handbuch der Cardueliden" - Band 1 af Massoth-Claßen


Magellan sisken:
- Carduelis Magellanica, (Opdrættet i 1983, LFO)

Generelt:

Forekommer i 11 underarter: Carduelis M. Alleni, Carduelis M. Boliviana, Carduelis M. Paula, Carduelis M. Peruviana, Carduelis M. Icterica, Carduelis M. Magellanica, Carduelis M. Capitalis, Carduelis M. Tucumana, Carduelis M. Urubambensis, Carduelis M. Longirostris og Carduelis M. Santeacrusis.

Magellansisken er en dejlig fugl, der bedst egner sig til en voliere. Den kan være lidt urolig hvis den holdes i kassebur. Vi er desværre ikke i stand til at sige hvilken art det var som vi havde opdræt af, men det kan måske også have været en blanding, som vi dengang fik mulighed for at købe. Senere har vi dog haft den lille variant nemlig Carduelis M. Paulus. Den er på størrelse med Kapuzinersisken, måske lidt mere fyldig. Vi købte den i første halvdel af 80´erne i Odense af fuglehandler Gunner Jensen. Vi havde på daværende tidspunkt ikke den store erfaring i nyimporterede fugle, så det blev desværre en kort fornøjelse med dem.
Magellan sisken er forholdsvis almindelig her i Danmark, men hvad det er for en af underarterne der befinder sig her, er vi ikke i stand til at definere.

Foder:
Grundblanding, Zeisig-1A fra Blattner.

Yngel:
Magellan bruger gerne en Kaiserrede, med kokus indlæg. Af redemateriale tager de gerne de lidt mørkere som det grove redemateriale og laver så en afslutning med de lidt lysere.
Vi anvender den ”normale” kokus, og materialer af fabrikat ”Sisal Fibre”. Af dette anvendes 3 forskellige typer nemlig: ”Jute”, ”Cocco – Sisal – Juta – Cotone” og ”Cotone”. (Den sidste er hvid rå bomuld).
Kønsforskelle på ungfugle kan sandsynligvis ses på mørkere vingeslagfjer hvis de fodres med Spirulina.

(Se også afsnittet om generelle forhold for siskner).

(Se billeder og beskrivelser af alle underarterne af af Hr. Martin Hagemann - se i hovedmenuen til venstre herfor under: MAGELLAN UNDERARTER).

Billedet er malet af:
© HERMANN HEINZEL

Magellan Sisken (Alleni)

Car. Mag. Alleni

1,0 - 3 stk = 105-110 mm

Dato: 12-08-1955

Findested: Orloff, Paraguay

Billedet er malet af:
© HERMANN HEINZEL

Magellan Sisken, (Magellanicus)

Car. Mag. Magellanicus

1,0 = 125 mm

Dato: 14-08-1965

Fangenskabsfugl

Billedet er malet af:
© HERMANN HEINZEL

Magellan Sisken, (Tucumanus)

Car. Mag. Tucumanus

1,0 = 105 mm

Dato: Juni 1963

1200 mtr. - Vaita Lerma??

Billedet er malet af:
© HERMANN HEINZEL

Magellan Sisken, (Tucumanus)

Car. Mag. Tucumanus

0,1 =95 mm

Dato: Juni 1963

1200 mtr. - Vaita Lerma??

 

Home - Til startside